3 store brød el. 30 boller
50 gram gær
1 liter lunkent vand
2 dl. ymer el. lign
3 tsk. salt
3 tsk. honning
1 dl. sesamfrø
1 dl olie
500 gram rugmel el. anden grov mel
1200 gram hvedemel.
Rør gær ud i vandet og tilsæt sukker, salt, sesam, olie. Rør rugmelet i lidt af gangen. Tilsæt hvedemelet – sørg for at bruge så lidt mel som muligt. Dejen skal kun lige slippe skålen / og eller fingre.
Stilles til hævning i ca. 1 time.
Form 3 store brød eller boller – efter humør.
Stil til hævning endnu ca. 1 time.
Pensl med æg og drys med sesam, solsikkekerner…
Bag i forvarmet ovn – varmluft 175 C.
Boller – 15 min.
Brød – 25-30 min.
Brødene / bollerne er færdige når det lyder hult, når man banker på bunden.
Hellere bag lidt for lidt, end for meget.
Server dem lune med smør, honning og Cafe Latte.
Kan nemt fryses og varmes op i ovn