En af efterårets og vinterens favoritter er kartoffel-porre suppe. Her lavet med et twist af ingefær og vanilje og det kan bestemt anbefales at prøve.
- 1 grofthakket løg
- 500 g kartofler i tern
- 2-3 porrer skåret i stykker
- ¾ liter grøntsagsbouillon
- ½ liter madfløde
- 1/3 brugt vaniljestang
- ¼ tsk. Revet ingefær eller rest-puré fra Ingefær-citron drik
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet hvid peber
Svits løg, porrer og kartofler i lidt fedtstof. Hæld grøntsagsbouillon ved og fyld op med vand sådan at det lige dækker kartoflerne. Læg vanilijestangen og ingefær på toppen af kartoflerne og lad det koge i ca. 20 min.
Når kartoflerne er møre tages vaniljen op og det hele blendes med Bamix/stavblender til ønskede konsistens. Hæld madfløde på og krydr med hvid peber og salt.
Server med topping af bacondrys eller ristet seranoskinke og et lækkert lunt brød