Disse boller er lækre bløde og luftige inden i og ser uimodståelige ud udenpå. De smager rigtig godt og er nemme at røre sammen.
12 store boller:
40 g. Græskarkerner
250 g. Græskar el. gulerødder
25 g. Gær
3 dl. Lunkent vand
1 spsk. Honning
1 spsk. Salt
75 g. Speltflager/havreflager
150 g. Durummel el. sigtet speltmel
375 g. Hvedemel
20 g. blødt smør el. smeltet smør
Æg til pensling
Rist græskarkernerne på en tør pande til de puffer. Skræl og udhul græskaret. Riv græskarkødet. (hvis man laver rigeligt, kan det med fordel sagtens fryses, så har man til næste gang).
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honnning, salt, speltflager og durummel/sigtet speltmel. Kom græskarkødet og ca ¾ af græskarkernerne i og ælt godt sammen halvdelen af hvedemelet.
Ælt det bløde smør (el. smeltet smør) i og til sidst resten af hvedemelet.
Stil til dejen hævning tildækket 1 time.
Hæld dejen ud på meldrysset bord og form 12 boller. Lad dem efterhæve på en bageplade i ca 30 min. Pensl med æg og drys med græskarkerner.
Bag i ovn ved 200 grader i c. 23 min.
Server dem lune med honning og Cafe latte.