Honningristet müsli er god som topping til skyr, koldskål, ymer, bananpandekager eller som en god værtindegave.
Denne honningristede müsli kan laves efter smag og humør.
Favorit blanding:
4 dl grovvalsede havregryn
2 dl havreflager/speltflager
3 dl grofthakkede mandler eller hele
2 dl solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
1 spsk sesamfrø
1 spsk. hørfrø
4 spsk med top alm honning
4 spsk sirup
1-2 spsk rapsolie
Bland alle korn, kerner og nødder sammen i en skål.
Varm honning, sirup og olie i en gryde til det er helt flydende. Hæld det i skålen og vend godt rundt til det hele er vådt af honningblandingen.
Fyld blandingen på bradepande med bagepapir. Må ikke ligge i for tykt et lag – så hellere bag af to omgange.
Bag i forvarmet ovn ca. 15-20 min ved varmluft 180 C. Vend 2-3 gange.