Boller smager dejligt og kan bruges på mange måder. Disse smager dejlig og kan anvendes både som morgenbrød, sandwichbolle, madbrød, pitabrød, eftermiddagsmad mm…
Ca. 20 boller
50 g. gær
5 dl. lunkent mælk
4 dl. creme fraice, ymer, a38
1 dl. sesam
1,5 dl. havregryn kogt til havregrød med vand, (2 min. i microovnene)
1 spsk. honning
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
4 dl. økologisk Ølands fuldkorns hvedemel
8 dl. hvedemel
25 g. smør
Varm mælken til den er lunken og opløs gæren heri. Bland havregrøden i og tilsæt salt, honning, sesam.
Bland bagepulver sammen melet og tilsæt melet lidt af gangen i skålen.
Ælt dejen godt igennem, evt. på røremaskine, ind til dejen slipper og føles smidig – ikke for tør.
Lad dejen hæve tildækket i en lille times tid.
Form dejen til 20-24 boller og lad dem hæve 15-30 min. på bageplade.
Pensl. med mælk eller æg og bag i forvarmet ovn på 225 g. i 10-12 minutter.
Bollerne er også gode dagen efter og kan sagtens fryses.