Hjemmelavede flødeboller

Lækre luftige og friske hjemmelavede flødeboller kan laves rimeligt simpelt.

Ca. 30-40 små flødeboller

1 rulle marcipan
150 g. past. æggehvider
300 g. hvid sukker
1 dl. vand

250. g. mørk chokolade – 55 % eller 70 %.

Skær marcipanen i passende skiver – tykkelse af ca. 1 cm. Bag dem i ovnen i ca. 5-7 minutter. Skal kun lige blive lysebrune.
Pisk æggehviderne godt stive og luftige.
Hæld sukker og vand i en gryde. Bring i kog og når det bobler godt skal det koge i ca. 2 minutter. Det skal have en temperatur på ca. 120 grader. Herefter tilsættes sukkermassen forsigtigt i de piskede æggehvider, mens der piskes videre. Når hele sukkermassen er tilsat piskes der videre i ca. 15. minutter og guffet er klar til at blive sprøjtet på de afkølede marcipanbunde.
Smelt chokoladen over vandbad og hæld chokolade over flødeboller. Det kan drille en del men øvelse gør bedring.
Hvis man har tid kan man med fordel lade bundene med guffet stå et par timer – det størkner guffet og det er nemmere at få chokoladen på.

Lad flødebollerne tørre og de er klar til servering.  Kan sagtens holde sig fint 3-4 dage, hvorfor de derfor også er gode at lave dagen før de skal bruges til evt. en servering/dessert.

 

 

Udgivet
Kategoriseret som Mad, Sødt

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *