Sommerkoldskål med rugbrødstern og bær

koldkål med rugbrødstern

Koldskål

2 æggeblommer
3-4 spsk. Sukker
1 liter kærnemælk
½ liter tykmælk
vanilijestang el. 1 tsk. vaniliepulver (ikke vaniliesukker)

Pisk æggeblommer og sukker + vanilje til lækker luftig æggemasse. Hæld kernemælken i og rør godt rundt (pisk ikke). Vend forsigtigt tykmælken i og server med lækker topping som rugbrødstern, müsli, ristede havregryn, friske jordbær eller klassikeren med kammerjunker.


Rugbrødstern

4 skiver rugbrød
2 spsk honning
2 spsk sirup
1 spsk. rapsolie

Skær rugbrød i små tern og vend dem i en blanding af sirup, honning og olie.
Bag i ovn varmluft 180 C i 15-20 min.

Kan gemmes i lufttæt beholder et par dage.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *