Luftige og smagfulde grove boller

Boller smager dejligt og kan bruges på mange måder. Disse smager dejlig og kan anvendes både som morgenbrød, sandwichbolle, madbrød, pitabrød, eftermiddagsmad mm…

Ca. 20 boller

50 g. gær
5 dl. lunkent mælk
4 dl. creme fraice, ymer, a38
1 dl. sesam
1,5 dl. havregryn kogt til havregrød med vand, (2 min. i microovnene)
1 spsk. honning
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
4 dl. økologisk Ølands fuldkorns hvedemel
8 dl. hvedemel
25 g. smør

Varm mælken til den er lunken og opløs gæren heri. Bland havregrøden i og tilsæt salt, honning, sesam.
Bland bagepulver sammen melet og tilsæt melet lidt af gangen i skålen.
Ælt dejen godt igennem, evt. på røremaskine, ind til dejen slipper og føles smidig – ikke for tør.
Lad dejen hæve tildækket i en lille times tid.
Form dejen til 20-24 boller og lad dem hæve 15-30 min. på bageplade.
Pensl. med mælk eller æg og bag i forvarmet ovn på 225 g. i 10-12 minutter.

Bollerne er også gode dagen efter og kan sagtens fryses.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply