Jordbærtærte – summerlove

Denne jordbærtærte er en stor-favorit blandt sommerkager. Den smager sød, frisk, cremet og så er den virkelig smuk og sommerlig at se på.

Mazarinbund
200 g sukker
200 g marcipan
200 g blødt smør
4 æg
50 g. hvedemel
75-100 g. grofthakket mørk chokolade

Vaniljecreme
1 vaniljestang
2,5 dl mælk
3 æggeblommer
2 spsk maizena
2 spsk / 75 g. sukker
1 dl. fløde pisket til flødeskum
1 dl. Mascapone

Pynt:
500 g. jordbær i skiver

 

Mazarinbund:
Pisk marcipan, smør og sukker sammen. Rør æg og derefter mel.
Hæld dejen i en springform på ca. 25 cm. Bag mazarinbunden ved 175 grader i ca. 28 minutter. Hold godt øje med bagningen. Den må endelig ikke få for meget.
Tag kagen ud af formen og drys den hakkede chokolade ud over den varme kage og lad kagen køle af.

Vaniljecreme: 
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med sukkeret.
Tilsæt æg og maizena.
Varm mælken op i en gryde og kom vanilje-æggeblandingen i gryden.
Rør godt rundt til det begynder at tykne og tag gryden af varmen. Lad cremen køle af i en skål.

Pynt kagen:
Inden servering af jordbærkagen, røres vaniljecremen med flødeskum og mascarpone til en lækker creme.
Fordel vaniljecremen på mazarinbunden og top med skiver af danske jordbær. Værsgo….

Mazarinbunden kan nemt laves 1-2 dage før den skal anvendes. Det gør det meget nemmere at lave sådan en frisk og lækker kage til gæsterne på dagen.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply