Lunt bananbrød med flydende chokolade

Dette bananbrød er et rigtig godt alternativ til kage. Bananbrødet er sødt og smager dejligt uden alt for meget sukker og fedt. Det kan næsten kaldes sundt.

Bananbrød

Bananbrød

4  æg

70 g. smør
60 g. rørsukker
1/2 tsk. vanilje el. 1/2 vaniljestang
4 modne bananer
60 g. fuldkornsmel / grahamsmel
90 g. hvedemel
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver

Topping
100 g. hakket mørk chokolade
Hk. mandler / nødder

Sukker, vanilje, smør skal piskes til en luftig masse. Derefter piskes æggene i. Mos alle bananerne og rør dem i. Bland mel, bagepulver og krydderier sammen i en skål og rør det herefter sammen med den anden skål. Pisk det 1 minutstid, så det er rørt godt rundt.
Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Bag i forvarmet ovn på 200 g. i ca. 30 minutter.
Når brødet er færdigtbagt tages det ud af formen og køler af på en rist.
Mens det stadig er varmt drysses det mørke chokolade over kagen. Smør den smeltede chokolade ud på kagen, så hele toppen er dækket. Drys evt med hakkede mandler / nødder.

Server kagen lun og med den flydende chokolade. Er der rest tilbage smager den også glimrende dagen efter, hvor chokoladen er størknet. Kagen er stadig blød og lækker.

Udgivet
Kategoriseret som Mad, Sødt

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *