Brunsviger eller Brunner som den kaldes på Fyn

Brunsviger er en sød og lækker kage fra Fyn som er elsket af alle Fynboer og vil tro også ikke-fynboer elsker den. Bag den selv og smag en lun variant.

brunsviger

Brunsviger
20 g. sukker
25 g. blødt smør
1/2 salt
250 g. mel
1 3/4 dl. mælk

Fyld:
200 g. brun farin
150 g. smør

Lun mælken og opløs gæren heri. Bland mel, salt og sukker sammen i en skål. Tilsæt mælken og rør godt rundt evt. på røremaskine. Tilsæt den bløde smør til dejen og lad maskinen røre rundt i 2 minutter.
Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter og lav imens fyldet.
Varm brun farin og smør i en gryden til en ensartet masse.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg dejen i den ønskede form. – ca. størrelse 30 x 20 cm.
Prik huller i dejen med fingerne (pas på ikke at stikke helt igennem – så løber alt snasket ned under dejen)
Hæld fyldet på og lad kagen hæve i ca. 20 minutter. Prik evt. lidt ekstra huller efter hævningen.
Bag brunsvigeren i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 minutter.

Server lun

Udgivet
Kategoriseret som Mad

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *