Hjemmelavede Chili Cheese Tops

Warning: Array to string conversion in /customers/4/0/c/luxushippie.dk/httpd.www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/jetpack-carousel.php on line 261 Warning: Array to string conversion in /customers/4/0/c/luxushippie.dk/httpd.www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/jetpack-carousel.php on line 261 Warning: Array to string conversion in /customers/4/0/c/luxushippie.dk/httpd.www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/jetpack-carousel.php on line 261

Chili Cheese Tops er en lækker snack og er faktisk hurtig og nem at lave. De smager fantastisk nylavede, men de kan sagtens holdes på køl eller frys for så at blive varmet i ovnen og serveret lune og næsten som frisklavede.

 

Ca. 10-12 stk.

200 g. hel cheddar ost
Ca. 70 g. grønne jalapenos (1/3 glas)
Hvedemel
1 æg
Rasp
Salt og Peber
Smagsneutral olie (evt. raps)

Lav ostekuglerne:

  • Riv cheddarosten på rivejern (den grove side) og hak de drænede jalapenos. Bland ost og jalapenos godt sammen i en skål og form herefter kugler i passende størrelse – Dette gøres nemt ved at presse ostemassen i hånden for så at forme til en kugle bagefter.
  • Lav en skål med hvedemel, æg og rasp. Bland lidt salt og peber i hvedemelet.
  • Vend kuglerne i hvedemel, æg og rasp, igen æg og så tilsidst rasp igen.  Dette giver den lidt tykke og lækre sprøde skorpe og det sørger også for at osten ikke har så nemt ved at flyde ud.
  • Varm en gryde med olien op til 180 grader og dybsteg kuglerne heri til de er gyldenbrune – det tager ca. 2-3 minutter.
  • Ta kuglerne op af gryden og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.
  • Klar til servering.

Tip:
En gang friturestegning som denne kan desværre godt lugte en del i hjemmet, så det er en god ide at huske at tænde emhætten samt holde vindue i køkkenet åbent under stegningen. Når stegningen er forbi kan man for at fjerne friturelugten skrælle en citron og brænde skallen. Skrællen/skallen kan være svær at få ild til, men hold blot skallen ind over ild. Det er ret effektivt mod lugt.

 

Udgivet
Kategoriseret som Snacks

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *