Fastelavnsboller

Fastelavnsboller høre sig til i Februar. Disse fastelavnsboller er skønne bløde og med lækkert fyld. Dertil kan de fryses og nemt bages for så at have friskbagte fastelavnsboller i hele februar måned.

ca. 15 stk. Fastelavnsboller

Dejen:

 • 100 g smør
 • 1 ½ dl mælk
 • 25 g gær
 • 2 æg
 • 50 g sukker
 • 50 g. groft mel – grahamsmel el. fuldkornshvedemel
 • 250-300 g.  hvedemel
 • Korn af 1 vaniljestang el. 1/4 tsk. vaniljepulver
 • ½ tsk. salt

Vaniljecreme:

 • Korn af 1 vaniljestang el. 1/4 tsk. vaniljepulver
 • 20 g sukker
 • 1 æg
 • 2 spsk. majsstivelse
 • 2½ dl letmælk

Remonce:

 • 100 g sukker
 • 100 g marcipan
 • 100 g smør

El brug Odenses Pistaciemasse.

Pynt:

 • Glasur – hvid eller chokolade
 • Krymmel
 • Chokoladeknapper

Lav fastelavnsbolledejen:
Lun mælken i en gryde og rør smørret i til det smelter, herefter tages gryden af varmen og gæren smuldres i og røres rundt til det er opløst.

Det grove mel  blandes i en skål med vanilje, sukker og salt. Hæld smør og mælkeblandingen i skålen og rør godt rundt. tilsæt de 2 æg og herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen godt i 5-7 minutter. Dejen skal være dejlig blød og smidig uden at klistre.

Stil dejen tildækket et lunt sted i en lille times tid.

Imens laves creme og remonce:

Remonce:
Smuldr marcipanen i sukker og ælt det godt sammen. Pisk med en elpisker smør i indtil blandingen er ensartet.

Vaniljecreme:
Æg, sukker, vanilje og majsstivelse piskes godt sammen i en skål. Gerne med elpisker.
Mælken lunes i gryden til omkring 60 grader. Hæld mælken over i æggeblandingen og rør det hele godt sammen for så at hælde det hele tilbage i gryden igen og pisk herefter blandingen godt imens gryden varmes op. Pisk indtil cremen bliver tyk og har den rigtige konsistens. Stil cremen på køl.
Kan også nemt laves dagen før.

Bollerne:
Når dejen har hævet rulles den ud ca. ½ cm. tyk.
Skær firkanter i størrelsen 10 x 10 cm eller større hvis man ønsker store fastelavnsboller. Disse synes jeg har en fin størrelse. Læg en ½ skefuld creme og ½ skefuld remonce på midten. Fold alle hjørner sammen og klem samlingerne sammen og form så godt som muligt til en bolle. Læg bollerne med samlingen nedad og på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ½ times tid eller lidt mere. Pensl med mælk og bag i forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter til bollerne er gyldne.

Pynt bollerne med glasur og server lune.

Tip:
Når fastelavnsbollerne er formet med fyld og inden de sættes på bageplade kan de i stedet fryses ned. Når de så en dag skal nyde skal de blot tøs langsomt op i køleskabet 4-6 timer og derefter hæve en time på bagepladen inden de pensles og sættes i ovnen. På den måde er det nemt at servere friskbagte fastelavnsboller hele februar måned.

 

 

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *