Hyggelige madrasser til børneværelset, stuen eller hyggehjørnet

Hyggelige madrasser som kan anvendes både på børneværelset, i stuen eller til et hyggeligt læsehjørne. Børnene elsker dem og de kan bruges til mange sjove lege. 

Sy selv betræk til madrasser, man behøver ikke et “sy kørekort”. Kan man betjene en symaskine når man rigtig langt selv.
Der skal bruges:
Madrasser 120 x 60 cm. – disse er købt i Ikea
Stof efter eget ønske af farve i længden 160 cm.
Symaskine
Elastikbånd
Sytråd i samme farve som stof

Sådan syes madrasserne – følg med på billederne og tegningen.
Fold stoffet ud på gulvet med den “rigtige” side opad. Lig madrassen ovenpå og klip rundt om madrassen i en afstand af ca. 20 cm (Se billede).
Klip nu alle 4 hjørner af og sy hjørnerne sammen- se tegningen på billederne.
Herefter skal der syes en løbegang hele vejen rundt, hvori elastiksnoren skal sidde. Hvis man kan styre det, kan det være nemmest at sy løbegangen samtidigt med man holder elastiksnoren i løbegangen. Sæt evt. nåle i. Det gør ikke noget det bliver lidt skæv – det er på bagsiden og kan ikke ses.
Når løbegangen er syet og elastikken sidder heri, sættes betrækket på madrassen og træk derefter godt i elastikken sådan at stoffet trækker sig sammen om madrassen (lidt ligesom et stræklagen). Bind elastikken sammen og madrassen er nu klar til at blive anvendt på børneværelset, stuen eller hyggehjørnet.
Hvis der er behov for det kan man tværs over madrassens bagside sy en elastik – det sikre at betrækket ikke rutcher af eller så nemt falder af hvis børnene rykker rundt på dem.

 

 

 

Udgivet
Kategoriseret som Krea

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *