Kartoffel-porre suppe med ingefær og vanilje

DSC_0004

En af efterårets og vinterens favoritter er kartoffel-porre suppe. Her lavet med et twist af ingefær og vanilje og det kan bestemt anbefales at prøve.

  • 1 grofthakket løg
  • 500 g kartofler i tern
  • 2-3 porrer skåret i stykker
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter madfløde
  • 1/3 brugt vaniljestang
  • ¼ tsk. Revet ingefær eller rest-puré fra Ingefær-citron drik
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Svits løg, porrer og kartofler i lidt fedtstof. Hæld grøntsagsbouillon ved og fyld op med vand sådan at det lige dækker kartoflerne. Læg vanilijestangen og ingefær på toppen af kartoflerne og lad det koge i ca. 20 min.
Når kartoflerne er møre tages vaniljen op og det hele blendes med Bamix/stavblender til ønskede konsistens. Hæld madfløde på og krydr med hvid peber og salt.

Server med topping af bacondrys eller ristet seranoskinke og et lækkert lunt brød

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *