Kartoffel-porre suppe med ingefær og vanilje

DSC_0004

En af efterårets og vinterens favoritter er kartoffel-porre suppe. Her lavet med et twist af ingefær og vanilje og det kan bestemt anbefales at prøve.

  • 1 grofthakket løg
  • 500 g kartofler i tern
  • 2-3 porrer skåret i stykker
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter madfløde
  • 1/3 brugt vaniljestang
  • ¼ tsk. Revet ingefær eller rest-puré fra Ingefær-citron drik
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Svits løg, porrer og kartofler i lidt fedtstof. Hæld grøntsagsbouillon ved og fyld op med vand sådan at det lige dækker kartoflerne. Læg vanilijestangen og ingefær på toppen af kartoflerne og lad det koge i ca. 20 min.
Når kartoflerne er møre tages vaniljen op og det hele blendes med Bamix/stavblender til ønskede konsistens. Hæld madfløde på og krydr med hvid peber og salt.

Server med topping af bacondrys eller ristet seranoskinke og et lækkert lunt brød

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply