Grillboller af køleskabsdej


Lune morgenboller direkte fra grillen er en skøn start på weekenden. Denne opskrift kan laves fredag aften og så er der friskbagte boller hele weekenden – hvad enten det er til morgen eller eftermiddag. Den koldhævede dej kan holde sig i køleskabet op til 4 dage. Det er virkelig nemt.

Ca. 16 boller:

25 g. gær
1 liter vand
1 spsk. salt
2 spsk. honning el. 1 spsk. rørsukker
300 g. havregryn
300 g. rugmel/grahamsmel
500-550 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning/sukker.
Rør havregryn og det grove mel i. Til sidst æltes hvedemelet i. Dejen er nem at tilberede i en røremaskine men kan også nemt og hurtigt røres sammen i en skål.

Lad dejen hæve på køl natten over. Kan holde sig op til 4 dage.

Tag skålen ud af køleskabet og ta forsigtigt en klump dej med 2 skeer og sæt på en bageplade med bagepapir. Dejen skal helst ikke æltes – da alle lufthullerne her vil forsvinde.
Lav lige så mange boller der skal bruges eller lav alle sammen. Pensl med lg, mælk el vand.
Bollerne behøver ikke efterhæve på bagepladen inden de bages, men en 1/2 time er altid godt.

Bag på grillen eller i ovnen ved 200 g. i ca. 30 min.

Udgivet
Kategoriseret som Brød, Mad

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *